Dimarts, Març 31, 2020
Home > Teatre > DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2016 19 de març de 2016

DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2016 19 de març de 2016

teatre - dia mundial teatre 2016

Fulletó de presentació

teatre - dia mundial teatre 2016

 

Aquest dissabte, dia de Sant Josep, vam assistir a la celebració del Dia Mundial del Teatre 2016 a l’Agrupació Congrés, al carrer Alexandre Galí, 20-22, de Barcelona.

No hi havia estat mai a aquesta celebració i, si les cames m’aguanten, suposo que hi aniré més sovint, perquè es tracta d’una celebració simpàtica i amena si t’ho saps agafar en la justa mesura. I més endavant m’explicaré millor.

Menú

teatre - menu dia mundial

Aquesta festa del teatre amateur es celebra cada any en lloc diferent, i pel que he pogut observar hi ha força demanda per a ser la seu assignada. L’any passat va ser Torrelles de Llobregat, enguany al barri de Sant Andreu de Barcelona, l’any vinent la Colònia Güell i l’altre Déu decidirà.

La manera de celebrar-ho és la següent: Els grups que ho desitgen fan una presentació d’alguna obra del seu repertori, però se’ls demana que no excedeixin dels deu minuts (cosa que no tots respecten). També hi ha uns parlaments previs a càrrec de l’agrupació amfitriona i de les autoritats de la població d’aquesta agrupació. I a la cloenda hi torna a haver més parlaments, aquest cop a càrrec dels representants de la Federació, i també és quan es passa el relleu a la propera companyia que serà seu l’any vinent.

Teatre de l’Agrupació Congrés. Pati de butaques

teatre agrupacio congres

Abans de començar ens van reunir als grups participants i els organitzadors ens van informar de la cronologia i la infraestructura. Ens van designar unes persones per ajudar-nos i acompanyar-nos en les nostres necessitats, fossin de tipus tècnic, com ara la il·luminació, el so etc, o d’atretzo, com ara si necessitàvem una taula, una cadira o un faristol. Ens van fer una visita pel seu local i ens van assignar els vestuaris i els llocs de maquillatge.

Els organitzadors. Teatre del Congrés

teatre - organitzadors dia mundial

Fontova Teatre , mentre les actrius es maquillaven

teatre fontova dia mundial 2016

Nosaltres, Fontova Teatre, vam ser els primers en actuar. Això va fer que fóssim també els primers en canviar-nos i en maquillar-nos. Vam escoltar els parlaments des de darrera del teló i escoltàvem els aplaudiments del públic conforme anàvem acabant els seus torns.

Presentacions Dia Mundial del Teatre 2016

teatre - presentacio dia mundia

teatre - mes presentacio dia mundial

teatre presentacions al congres 2016

I de sobte, inesperadament diria, ens va arribar l’hora de mostrar el nostre treball. Es va obrir el teló, va sonar la presentació a la pantalla, es va il·luminar l’escenari i va sortir el Joao a fer el seu monòleg. A partir d’aquest moment ja no corria el temps, tot era una bombolla intemporal on encaixàvem les diferents peces de la nostra actuació: ara sortia la Roser, ara la Glòria, després el Joan i de seguida escoltava el públic que reia davant la intervenció del Manel fent d’extraterrestre per entre el públic. El Ferran dominava les necessitats d’il·luminació i tot encaixava segons la previsió. Jo vaig tenir els meus dos minuts de glòria o de misèria, i de seguida es va acabar.

Fontova Teatre

teatre fontova teatre

Magma 2011, de Valldoreix

teatre magma 2011

 

Em vaig canviar de pressa i des d’una finestreta que donava al pati de butaques vaig poder assistir a l’actuació següent, un monòleg espectacular de l’obra de Víctor Català, La Vella, a càrrec d’un actor de Fila Zero, de Sant Cugat del Vallès. Ara ja assegut, una actriu de Magma 2011, de Valldoreix, va interpretar El Andresillo, de Carlos Roxlo, preciós i commovedor.

Ocellassos – Sant Oleguer de Barcelona

teatre - oellassos sant oleguer

I el va seguir Dóna’m la mà, un recull de poemes efectuat per Ocellassos, de Sant Oleguer de Barcelona; després un esqueix humorístic, creació pròpia, d’Elenc Teatral J.V.Foix, de Sarrià de Barcelona. I per acabar la primera part, Pentagrama de Valldoreix ens va llegir uns textos de Víctor Sunyol d’Homenatge a Shakespeare.

Elenc teatral J.V.Foix, de Sarrià, Barcelona

teatre - elenc teatral j.v.fonix sarria barcelona

Pentagrama, de Valldoreix

teatre - pentagrama valldoreix

I fins aquí ens hi vam estar. Van anunciar cinc minuts de descans. Ja portàvem dues hores d’actuacions i parlament, i quatre hores des que havíem arribat. Vam calcular que encara faltava potser dues hores més i per ser la primera vegada podia ser fatal per la nostra fortalesa mental. En representació de Fontova Teatre s’hi van quedar Manel, el director, Roser, Manel, l’extraterrestre, Glòria, Joao i Joan. Suficients per a rebre el relleu per l’any vinent.

Parella de presentadors

teatre - presentadors dia mundial 2016

Tot i la durada és un acte recomanable pels amants del teatre i per tothom que desitgi passar una bona tarda. L’entrada és gratuïta i s’hi pot veure un tast de diferents maneres d’interpretar i de mostrar uns sentiments.

Moment de l’actuació de Fontova Teatre

teatre - fontova teatre al congres

Mentre tornàvem cap a casa, deu o vint o trenta parades de metro fins a Cornellà, discutíem els reptes importants que se’ns presenten de cara a l’any vinent. Això es posa interessant.

Aleix.

Visita altres llocs de l’autor:

http://excursionsapeu.com/

http://aleixcolonia.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *