Dimarts, Març 31, 2020
Home > Teatre > DIA MUNDIAL DEL TEATRE

DIA MUNDIAL DEL TEATRE

aleix font fis munfisl teatre

DIA MUNDIAL DEL TEATRE A L’ATENEU DE LA COLÒNIA

DISCURS DE INAUGURAL

 

aleix font fis munfisl teatre

Dia Mundial del Teatre : Foto del meu moment de glòria

 

En nom de l’Ateneu Unió dono la benvinguda a participants i assistents, als organitzadors i col·laboradors en aquest acte de celebració del Dia Mundial del Teatre que tenim el privilegi d’acollir.

Aquest local on ens trobem ha sigut des de sempre el cor del poble, el lloc on s’hi han celebrat tots els esdeveniments més importants de la comunitat. Enguany  celebrem el 125è aniversari de la fundació d’aquest ateneu i degut a que els moments fundacionals són sovint imprecisos, hem pres com a data d’inici la inauguració d’aquest teatre, el 15 d’agost de 1892, segons consta a la Vanguardia del dia 10 d’agost d’aquell any, on hi deia que en motiu de la Festa Major de Santa Coloma s’inauguraria el teatre i s’hi representaria l’obra Almodis, de Francesc Ubach i Vinyeta, que havia guanyat els Jocs Florals de 1880. Així que ja ho veieu, l’acte inaugural va ser una obra de teatre, i aquí estem 125anys després celebrant aquest Dia Mundial.

aleix font fis munfisl teatre

 Teatre: (Programa de mà)

 

Els que heu tingut temps de passejar-vos per la Colònia haureu pogut veure que som un poble petit, “de mida humana” en dèiem abans, on pràcticament tots ens coneixem. Però hi va haver un temps en què no érem un poble petit perquè la majoria dels pobles eren com el nostre, i llavors, la vida cultural es repartia i es competia en igualtat de condicions. Hi va haver un temps en el que el teatre, la poesia, la sarsuela i qualsevol espurna d’intel·lectualitat viatjava per tot el món català.

 

aleix font dia mundial del teatre

 Teatre: (A sobre, Ciervo Teatre, de Sabadell)

 

Al nostre poble hi va néixer en Joaquim Folguera, poeta insigne que va morir massa jove. Al nostre poble hi va viure hi va treballar i va ser soci de l’Ateneu en Josep Pin i Soler, conegut autor teatral. El nostre local porta el nom del que fou el més famós actor de teatre del seu temps, en Lleó Fontova, intèrpret de les obres de Serafí Pitarra.

 

aleix font fis munfisl teatre

 Teatre: (El Fontova Teatre)

 

Veieu doncs que quan tots els pobles eren de la mida del nostre, nosaltres vam estar a primera línea del món teatral. Després, la vida va com va i els darrers anys ens ha sigut impossible competir amb poblacions de la mida de Cornellà, Sant Boi, Gavà o Martorell. Però avui, amb la vostra presència i la vostra participació feu que el nostre poble i la nostra entitat siguem durant unes hores la capital comarcal i potser nacional del teatre amateur de Catalunya. I per això us estem agraïts.

 

aleix font fis munfisl teatre

 Teatre: (Foto de grup dels participants)

 

Desitgem i esperem que a casa nostra us hi sentiu còmodes i ben atesos per interpretar les vostres obres, i si cal no dubteu en requerir l’ajuda que us calgui amb la seguretat que intentarem servir-vos en tot allò que estigui al nostre abast.

 

Esperem i desitgem que, amb el vostre esforç i el nostre granet de sorra, tinguem i disfrutem d’un bon Dia Mundial del Teatre.

 

Moltes gràcies.

Visita altres llocs de l’autor:

excursionsapeu.com

aleixcolonia.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *