Dimarts, Febrer 25, 2020
Home > Obres pròpies > L’ATENEU UNIÓ – SANT JORDI 2016

L’ATENEU UNIÓ – SANT JORDI 2016

Ateneu Unió

Discurs inaugural Diada de Sant Jordi 2016

 

Bona nit senyores i senyors. Demà és Sant Jordi, patró de Catalunya. El dia del llibre i de la rosa. Cada estació de l’any té la seva festa més important,  Sant Jordi és la festa més bonica  de la primavera, i per això, perquè cau en primavera,  és la nostra festa de l’amor. Sant Jordi és el dia cabdal en la vida de moltes parelles, és el dia en què un noi per primer cop s’adreça esporuguit a una noia, i a falta de paraules li entrega una rosa que ho diu tot. I això fa que aquest dia sigui  molt especial. Vet aquí la màgia dels rituals i de les tradicions.

(Abans de començar)

Ateneu Unió Colònia Güell
Ateneu Colònia Güell – A punt de començar

A l’Ateneu és tradició que per Sant Jordi celebrem la Festa de la Poesia, i en aquesta trobada anual avui hi participen veïns, coneguts i amics en diferents nivells de feina, des dels que han imaginat l’acte, els que reciten i els que hi han col·laborat en qualsevol detall. Però la part més important perquè aquesta festa es celebri i es celebri amb èxit sou vosaltres, públic assistent, als qui hem de felicitar, els qui us heu de felicitar perquè  amb la vostra assistència feu possible que puguem commemorar  la Diada de Sant Jordi.

(Inici de la presentació)

Ateneu Unió Colònia Güell
Ateneu Unió – Moment del discurs

Gràcies a vosaltres ens sentim il·lusionats d’organitzar cada any aquesta celebració. Mentre hi hagi públic hi haurà festa.  Uns anys la farem millor, d’altres no anirà tan bé. Però al llarg dels anys i de les vides quedarà un collaret de primaveres en les que ens haurem reunit per parlar de poesia.

(En pantalla el cartell de la pel·lícula)

teatre aleix font ateneu sant jordi

 

Aquest any, suggerit per Anna Sancho, us presentem un film pràcticament inèdit, una pel·lícula que ens parla dels anhels del nostre poble per poder viure  en llibertat. Allò que el director del film anomena El Somni Català.

(Darrera poesia a càrrec de Maria Dolors Ramiro)

teatre ateneu sant jordi

Mirem aquest film, sentim-nos  protagonistes de la Història i gaudim  tots plegats de la nostra festa. Perquè algun dia aquest somni  pugui ser una realitat.

(Presentació dels actors)

aleix poesia ateneu colonia

 

Moltes gràcies

Divendres 22 d’abril de 2016

 

Visita altres llocs de l’autor:

http://excursionsapeu.com/

http://aleixcolonia.com/

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *