Dimarts, Gener 28, 2020
Home > Llibres > LLIBRES: ET DONARÉ TOT AIXÒ

LLIBRES: ET DONARÉ TOT AIXÒ

dolores redondo et donare tot aixo

ET DONARÉ TOT AIXÒ, de Dolores Redondo

Traducció Núria Parés Sellarès

Columna. 625 pàgines

 

 

 

Llibres: Capçalera del llibre

aleix font llibres dolores redondo
Obra ambientada a Galícia

“Què enganxa més que un ganxo? Els llibres de  Dolores Redondo, que t’enganxen fins al fondo”

 

Disculpeu la broma.  Però quan un llibre se’t queda agafat a les mans i no te’n pots despredre, i enyores totes les hores del dia i de la nit per a llegir i seguir llegint, alguna cosa deu tenir l’autora per connectar tan específicament amb la meva mentalitat, amb el meu cor o amb el que sigui que necessites per donar ritme a la  respiració, tensió al somriure, espai als  somnis.

 

Dolores Redondo és una escriptora basca que vaig conèixer al llegir els seus llibres de la  trilogia de Baztán. sobre una policia, Amaia Salazar,  d’aquesta vall navarresa. En aquells tres llibres, els assassinats d’unes nenes estan entortolligats amb llegendes i mitologia arrelada a la zona, fins al punt que sovint semblen inexplicables. Però ella és una mestra a l’hora d’esgrunar detalls, d’obrir camins, de lligar proves impossibles que de sobte semblen lògiques.

 

Llibres: La trilogia de Baztán, anterior al llibre d’ara

llibres Dolores Redondo baztan
Baztán és una vall navarresa on hi transcorren els fets

I ara he tingut l’oportunitat de poder llegir el seu darrer treball, Et donaré tot això , amb el que ha guanyat el Premi Planeta d’enguany.

 

Manuel, és un escriptor famós. A la seva casa de Madrid rep la trucada de la Guàrdia Civil de Lugo on li comuniquen la mort en accident del seu marit, Àlvaro. Manuel no ho pot entendre, perquè resulta que Àlvaro havia d’estar fent unes gestions a Barcelona, però quan li asseguren que no hi ha confusió possible, Manuel puja al cotxe i se’n va a Galícia.

 

Llibres: contraportada

llibres Dolores redondo et donare tot

Allà descubrirà un món màgic i antic, on entre la boira encara hi viu l’antiga estructura de classes on la família del marquès és intocable i on les classes populars consideren un honor estar al seu servei.

 

Allà es desvetllaran antics fantasmes de la infantesa del seu marit, l’Àlvaro, un fets difuminats pel pas dels anys però gravats en lletres de foc pels qui ho van viure: la senyora marquesa, els germans de l’Àlvaro, el prior del seminari, l’Hermínia i el capellà Lucas.

 

Llibres: Resenya biogràfica de l’autora

llibres dolores redondo galicia
Una escriptora sorprenent

I entremig hi ha les vinyes de Ribeira Sacra en plena verema, i un hivernacle de gardènies, i traficants de drogues, i uns locals nocturs on a vegades no s’hi va no per la seva mala reputació sinó per guanyar prestigi. I a fi de comptes, potser el Manuel té sort d’envoltar-se de bona gent.

 

En resum, llegiu-lo. En català, en castellà o en basc. Estic convençut que us agradarà.

 

Aleix.

31 de desembre de 2016.

Visita altres llocs de l’autor:

excursionsapeu.com

aleixcolonia.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *