Dimarts, Març 31, 2020
Home > Teatre > FONTOVA TEATRE – CAIMAN

FONTOVA TEATRE – CAIMAN

fontova teatre camian

FONTOVA TEATRE

Grup de teatre de l’Ateneu Unió

 .

.

.

.

Quadre Escnènic

Carme Martínez – Escriptora

Àlex Navarro – Dionís

Roser Juan – Rosa

Joan Espelt- Miquel

Angie Styles – Eva

Gisela Cañadell – Antonia

Jesús Pascual – funcionari

Manuel Lorente – director

Ferran Ràmia i Adrea Martínez – tècnics de llum i so

Joana Carbonell – regidora

Lígia Arreaga i Alfons Bech – Muntatge Trailer

Carme Solé i Vendrell

Fontova Teatre Colònia Güell
Fontova Teatre – Els actors saludant al públic

Fontova Teatre,  grup de l’Ateneu, amb motiu de la Festa Major de la Colònia ens va oferir una obra de Bueno Vallejo anomenada Caiman. De fet la Festa Major comença el dia 8 de juny, però els actes ja es va iniciar el dissabte anterior, el dia 2 amb una ballada de country i un sopar al carrer, i el dia 3, diumenge, va ser el torn a la representació del teatre.

Fontova Teatre Colònia Güell

Fontova Teatre ens va demostrar una gran qualitat interpretativa en quan a ritme, a  relat i aprofitament de l’espai escènic. És una obra llarga, dues hores, que van aconseguir amenitzar amb recursos diversos, des del ritme calculat sense escenes massa llargues, fins a la música que omplia els moments de transició, passant per la llum i la foscor que requerien les escenes.

Fontova Teatre Colònia Güell

Fontova Teatre ha fet un salt qualitatiu des de les anteriors representacions. Potser és degut a un increment dels assajos, potser per una acertada distribució de l’espai escènic, potser per un treball metòdic sobre el teatre gestual. I també l’ajuda de la llum i el so. Tot plegat es fa notar d’una manera molt satisfactòria pel públic i les seves opinions. També l’obra i el seu autor hi tenen una porció del mèrit.

Fontova Teatre Colònia Güell

Al full de mà que es repartia a l’entrada, per situar la biografia de l’autor diu: L’obra reflecteix la realitat social, política i cultural d’aquell moment i la pròpia ideologia de l’autor, sempre crític amb el sistema feixista. Aquest fet li va comportar una condemna a mort acusat d’adhesió a la rebel·lió, després li van commutar per una pena a 30 anys de presó i finalment es va saldar amb 7 anys de captiveri (maig de 1939 a març de 1946).

Fontova Teatre Colònia Güell

A Viquipèdia diuen que Antonio Buero Vallejo (Guadalajara, 29 de setembre de 1916 – Madrid, 28 d’abril de 2000) fou un dramaturg espanyol. Interessat per la pintura en la seva joventut, va participar en la Guerra Civil Espanyola al bàndol republicà, sofrint presó per aquesta qüestió. A pesar d’això no es va rendir, i quan va sortir, es va concentrar en el teatre, al que mai va deixar d’imprimir una profunda denúncia social i política, que li va valer fins i tot la impossibilitat d’estrenar alguna de les seves obres.

Fontova Teatre Colònia Güell

En canvi, de l’obra, Caiman, només en diu això: Néstor és un sindicalista que lluita por millorar las condiciones laborals de la classe obrera, mentre recorda el seu empresonament durant la dictadura. Les seves penalitats es veuen empitjorades pel  suïcidi de la seva esposa Rosa, incapaç de superar la mort de la filla d’ells dos.  Però en realitat hi passen més coses, la violació d’una noia jove companya d’activitats veïnals i l’oposició familiar i social per denunciar-ho. La pobresa extrema de veïns del barri. L’abdicació de la lluita per part de companys conscients de la injustícia. En fi, que és una obra global que embolcalla les conseqüències més directes de l’opressió que comporta la dictadura.

Fontova Teatre Colònia Güell

Felicitacions al  grup de teatre de l’Ateneu per aquesta demostració del darrer any de feina. Li vaticinem un futur d’èxits i recomanem als lectors d’aquesta pàgina que estiguin atents a futures representacions. Estic segur que agrairan al meu consell.

 

Aleix Font.

8 de juny de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *