Dimarts, Gener 28, 2020
Home > Teatre > FONTOVA TEATRE. Festa Major 2016

FONTOVA TEATRE. Festa Major 2016

teatre

Cartell anunciador

FLYER_SOMNIS_DESENGANYS

 

 

Aquest diumenge, 12 de juny, vam oferir al poble la lectura dramatitzada de l’obra Somnis i Desenganys, de Josefina Altés i Campà i, diria, que ens en vam sortir força bé.

 

D’entrada semblava que no era una obra de Festa Major, però si s’analitza des de dins, des de les limitacions de la nostra colla, podríem acceptar que no teníem altra opció. Primer perquè havia de ser la colla titular de l’Ateneu la que actués per la Festa Major, i segon perquè amb el poc temps del que disposàvem  no estava al nostre abast intentar una representació clàssica, amb confecció de vestuaris i decorats i memoritzant tot el llibret. Per tal, l’aposta d’emergència ens va sortir prou bé.

Sanaida, Joan i Gisela, al dia de l’estrena

 

teatre

Al tenir un grup de teatre al poble passa com amb moltes coses de la vida, que unes vegades toques el Cel i d’altres sembles més humà. Però quan mires el promig has d’admetre que d’on n’hi ha en raja i si hi ha foc hi ha llum i caliu. Com ho explicaria? Quan vaig a buscar bolets alguns dies vinc amb el cistell ple i d’altres només cullo pinetells, però a mesura d’anar-hi i tornar-hi fa que un dia portis llenegues i un altre rovellols, i sempre hi ha aquell dia que somies la resta de la vida en què has ensopegat el bosc florit i t’adones que la vida és bonica i que si ens portem bé, quan ens morim ens trobarem un Cel així, de pins i molsa i llentiscles atapeïts de rovellons.

Quasi tot el grup

teatre

 

Nosaltres, al Fontova Teatre, anem fent. Vam estrenar l’obra de l’extraterrestre i diumenge la visió estereotipada d’uns personatges de la postguerra. I els que viuen criticant diran “i res més?”. Doncs moltes coses més. Al nostre entorn han florit multitud d’ofertes per venir a representar a casa nostra fins al punt que no ha passat un mes sense que haguem tingut una obra: Les Criades, Boeing Boeing, Ocho Mujeres. A part de la lectura de poemes de Ventura Gassol del dia de Sant Jordi. I la llista d’espera amb obres de la colla de l’Olga de Proscenio Teatro, dels de la Sedeta i d’altres que tenen apuntats el director i la Roser. O sigui, que no només compta l’hort que tu cultives sinó que les teves flors pol·linitzen els voltants.

La Joana, l’Àlex i la Sanaida. Al fons els dos Manels

teatre

 

Resumint, que anem bé, que irradiem bones vibracions, que cada dia som més, que som atractius en el sentit que atraiem mirades i visions, que generem sinèrgies i que, modestament i, per què no, amb orgull podem dir que la Colònia, i per tant el món, és una mica millor, més valuosa avui que abans de començar.

 

Aleix Font

17 de juny de 2016

Visita altres llocs de l’autor:

excursionsapeu.com

aleixcolonia.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *