Dimarts, Març 31, 2020
Home > Comentari obres llegides > LLIBRE: S DE SILENCI

LLIBRE: S DE SILENCI

llibre sue grafton

S  de silenci, de Sue Grafton

Traducció de Núria Panadès

Edicions 62

349 pàgines

aleix font llibre sue grafton

Sue Grafton és una d’aquelles escriptores genials que dominen a la perfecció el relat i el ritme, i aconsegueixen l’atenció del lector en totes les seves obres. Aquest llibre que comento és el que fa dinou d’una sèrie protagonitzada per la investigadora Kinsey Millhone, en la que els títols són una lletra de l’abecedari: A d’adulteri, B de bèsties, etc. motiu pel qual en deien “les novel·les de l’abecedari”. En català s’han traduït A d’adulteri, B de bèsties, P de perill, Q de qui, S de silenci i T de trampa.

Portada del llibre S de Silenci

aleix font llibre sue grafton

La trama sempre és la mateixa, li proposen un cas i ella comença a investigar. Llavors comença una llarga descripció de llocs i personatges que més o menys van desfilant per la història del cas, fins que al final, en les darreres quatre o cinc pàgines esclata en una trepidant acció que fa circular l’adrenalina del lector fins al punt de desitjar que acabi aviat. I acaba, ben cert que acaba, descobrint l’autor de la malifeta. I ella cobra les tarifes i les dietes que li permetran pagar les seves factures del despatx.

aleix font llibre sue grafton

En S de silenci parla de la investigació d’una desaparició de fa trenta anys. La mare va marxar un dia i ningú no en va saber res més; n’hi ha que diuen que es va escapar d’un marit violent, n’hi ha que diuen que la van assassinar i pensen en el marit, però  la policia de llavors no en va treure l’aigua clara. Kinsey Millhone preguntarà per aquí i per allà i aconseguirà que algú es posi nerviós. I quan això passa vol dir que el final està a la vora.

aleix font llibre sue grafton

 

A Q de qui, la Sue Grafton accepta d’ajudar a dos policies retirats a escatir el nom d’una noia assassinada fa divuit anys. La investigació la porta a uns poblets al desert  a cavall entre Califòrnia i Arizona. Al final, no us ho explico però us diré que tot i que segurament que endevinareu si ho descobreix o no, segur que també passareu una bona estona caminant pels corriols de la seva trama.

Portada del llibre Q de qui

aleix font llibres q de qui

El que té de curiós és que es tracta d’un llibre basat en uns fets reals, amb unes fotografies d’una cara reconstituïda per una patòloga forense que, diuen, correspondria a la fisonomia real de la noia assassinada al comptat de Santa Bàrbara. També hi consta l’adreça i el telèfon del xèrif d’aquesta ciutat, per si teniu alguna informació que l’ajudi a resoldre el cas real.

Al final del llibre hi ha la foto de la noia que va inspirat la novel·la

Aleix Font llibre q de qui

Recordo que quan va arribar el primer llibre de la col·lecció esperava en candeletes que vingués el següent, i quan ja no en va venir cap més vaig sentir aquella sensació de buidor, com si hagués quedat orfe. En resum, que si no heu llegit mai cap llibre d’ella, feu-ho, estic convençut que us agradarà, sobretot si ho feu durant les vacances d’estiu, a l’ombra d’un pi mentre les hores passen tranquil·les i l’ambient fa olor de pinassa. És una lectura fàcil que compleix perfectament amb la seva funció d’entretenir.

 

Aleix Font

Visita altres llocs d’Aleix Font:

aleixcolonia.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *