Dimarts, Març 31, 2020
Home > OBRES PRÒPIES D’ALEIX FONT

OBRES PRÒPIES D’ALEIX FONT

1.- El projecte

2.- Tots són iguals

3.- Cada burro en su establo

4.- Txucu-Txucu-Tren

5.- La Confidència

El fet de fer teatre m’ha obert un món nou en l’experimentació de l’escriptura. Fins ara parlava jo sol, explicava les experiències o els fets imaginats, i de tant en tant hi plantava un petit diàleg com ara “i doncs què, ja heu esmorzat?” i seguia descrivint el relat del tema. Ara, en aquest nou món, la descripció és mínima, a l’estil de: Ens trobem al menjador d’una casa. Hi ha la Rosa, la Violeta i la Margarida, etc. i tota la resta és diàleg: Rosa: Bon dia / Violeta: No sé per què ho dius? / Margarida: Noies, encara esteu enfadades? Etc.

Sóc plenament conscient de les meves limitacions. Sé que desconec el llenguatge teatral i que cal moure’s d’una manera diferent que en les novel·les. Però també se que per arribar a can Ribot, cal passar primer per can Julià; després ja passaré per can Salgado i, si tot va bé, després de pujar l’esquena de can Formigueraire ja arribaré a esguardar el turonet de can Ribot.

 

Alguns que llegireu els meus escrits pensareu que no valen res, i també sé que quan em veieu em direu que us han agradat molt. Tingueu paciència i potser tot arribarà. Sigueu crítics, perquè ara estic a l’inici d’un lloc desconegut. Però amb la vostra ajuda, si em dieu alguna cosa que no em faci massa mal, poc a poc aniré millorant i, qui sap, potser algun dia fins i tot s’estrenarà una obra meva al teatre de l’Ateneu, el Teatre Fontova de la Colònia Güell. Què més pot desitjar cap fill de la Colònia?

 

Compto amb vosaltres amics meus. Creieu-me, pitjor que la crítica és la indiferència, i d’aquesta n’he tastat a litres.

 

Aleix Font