Dimarts, Març 31, 2020
Home > Comentari obres llegides > PEP PUIG – ELS METECS

PEP PUIG – ELS METECS

Josep Puig

PEP PUIG – ELS METECS

Editorial Empúries

355 pàgines

Pep Puig
Portada del llibre de Pep Puig

Pep Puig ens parla d’una colla d’amics casats, amb fills i la majoria divorciats, que es coneixen a partir de portar i anar a recollir els fills a escola. Coneguts que s’acaben fent amics a mesura de fer cafès als bars del costat de l’escola i que practiquen aficions com ara anar a córrer, amb un cert mètode per potser fer la marathó.

Pep Puig
Contraportada del llibre

Resulta que un d’ells, uruguaià, va viure els anys de la seva infantesa a un poble de les comarques de Tarragona que a la novel·la se’n diu Les Voltes i que en la realitat potser algú el podria identificar, perquè al llibre fins i tot se’n mostren fotografies de marges de pedra seca, i de cases amb un campanar.

Pep Puig
Currículum de Pep Puig a la solapa del llibre

Aquest uruguaià ha tornat a les Voltes al cap de molts anys i s’adona que ningú no el coneix. Ell sí que va coneixen a uns i altres, i també a unes i altres. No es dóna a conèixer “perquè li fa vergonya”, però es passeja entre ells i hi parla. Sobretot amb unes amigues que havia admirat de petit.

Pep Puig

Quan ho explica als amics, ves per on, també volen veure com és el poble i aquella gent. I dos d’ells hi van per reviure també les anècdotes del seu amic. Des de l’incògnit de passejar entre persones que no et coneixen però que tu sí que vas identificant, s’adonen que són una mica com el “metec” del Moustaki, aquelles persones que mai acaben de pertànyer a cap grup i sempre s’ho miraran des de la perifèria.

Pep Puig

Pep Puig ha publicat diversos llibres i ha guanyat el premi Sant Jordi de l’any 2015. També el Premi Jove Talent Fnac el 2007, i el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada del 2017.

Llibre divertit i planer, aconsellable per passar una bona estona.

Aleix Font

28 d’octubre de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *