Dimarts, Febrer 25, 2020
Home > Llibres > LES SUPERVIVENTS De Riley Sager

LES SUPERVIVENTS De Riley Sager

comentari llibres Les supervivents

LES SUPERVIVENTS

De Riley Sager

Traduït per Anna Llisterri

Rosa del Vents

460 pàgines

Riley Sager-Les supervivents
Portada del llibre en català

Riley Sager ens ofereix un llibre fàcil de llegir i amb una temàtica de suspens que t’atrau de seguida.  Capítols curts, escrit en primera persona del personatge protagonista, que s’intercalen em el relat del que va passar al lloc de la tragèdia, Pinne Cottage, una casa al mig d’un bosc on ella i les seves amigues i amics havien anat a passar un cap de setmana en celebració d’un aniversari.

Riley Sager-Les supervivents
Contraportada del llibre

“Ella”, la Quincy Carpenter, és protagonista d’una agressió en la que tots els seus amics moren en mans d’un assassí embogit que només la deixa en vida, si bé bastant mal ferida. Com que no recorda res del que va passar, la policia dubta si realment les seves ferides eren reals o autoinfringides. Per acabar-ho d’embolicar, on l’amnèsia parcial fa que sovint el lector també dubti si t’està aixecant la camisa o realment és una víctima autèntica.

Riley Sager-Les supervivents
Comentaris favorables a la solapa interior. Stephen King, el mestre suprem de les històries de suspens hi fa un comentari neutre que no saps si diu que sí o que no

Hi ha altres tres noies que van patir agressions similars, la Lisa Milner, única supervivent d’una colla d’amics que s’estaven a una sororitat universitària d’Indiana, i Samantha Boyd supervivent del Nightlinght Inn,  un motel d’autopista on treballava i on van morir hostes i treballadors.

comentari llibres Les supervivents

Elles tres formen el que algú va anomenar “últimes Noies”, volent donar a entendre que ja no faltava ningú més per matar. Però potser és més adient anomenar-les “Les supervivents”, i d’aquí el títol del llibre.  La vida d’aquestes noies no és fàcil, s’han de refer del terrible trauma i de la por que revé en somnis, també de les molèsties excessives dels periodistes que les embesteixen cada vegada que esdevé alguna situació similar, i també la sospita del “i si….”, altrament impossible perquè tothom diu que el culpable va morir.

comentari llibres Les supervivents

Llibre altament recomanable als amants d’aquest gènere de suspens i de tensió constant, sobretot si com és el cas que els policies no sempre estan al teu costat. Llegiu-lo si en teniu ocasió i segur que us ho passareu molt bé.

 

Aleix Font

27 de setembre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *