Dimarts, Febrer 25, 2020
Home > Teatre > UN MARIT PER LA MEVA DONA

UN MARIT PER LA MEVA DONA

teatre - un marit per la meva dona

Llibret de l’obra

teatre - un marit per la meva dona

Comèdia en tres actes, el segon dividit en dos temps,

Original de

Nicasi Camps i Pinós

Segona Edició editada el 1982 per

Editorial Millà del carrer Sant Pau 21 de Barcelona

Estrenada el dia 30 de maig de 1965 al Centre Moral i Cultural del Poble Nou.

L’autor, en una mena de pròleg titulat “Autocrítica” diu que no es tracta de cap vodevil. Però a mi m’ho ha semblat. Diu també que aquesta obra ha recorregut la major part d’escenaris de Catalunya, i jo me’l crec, perquè parlant amb un company del grup de teatre de la Societat Recreativa de Santa Coloma de Cervelló em va dir “Ah, aquesta ja l’hem representada”

Presentació i Ex-libris

 

teatre - un marit

 

És una obra de teatre divertida i imaginativa on, tot i que ja t’ho imagines, no saps ben bé fins a darrera hora si la protagonista, l’esposa, al final es quedarà amb el cosí o amb el germà del seu difunt marit. Tampoc saps si la minyona es quedarà finalment amb el cosí de la mestressa, o amb noi dels encàrrecs de la carniceria, o amb el comptable, ni el cosí que va per la minyona, després per la mestressa i també per una criolla americana que el fa anar com vol.

El marit difunt s’apareix a la vídua i li explica que s’ha de casar per poder adoptar un  fill que el marit havia tingut en un  casament secret anterior al seu. Llavors comença la cursa de situacions enganyoses on, una vegada li proposa al cosí de casar-se i a la següent li diu que res de res. Finalment torna el seu cunyat i ja tot està cantat.

M’ha agradat l’argúcia per representar en quin moment el difunt marit és visible a tothom i quan només ho és a ulls de la seva vídua: senzillament s’encén o s’apaga un llum que porta al trau de l’americana. I també el detall del telèfon, que sona normal quan truca gent normal o truca estrany quan la comunicació ve del Cel.

Repartimen de l’obra

teatre - personatges un marit per la meva dona

Si no fos que actualment ens hem tornat molt moderns, seria una obra recomanable per tornar a interpretar.

 

Aleix.

Visita altres llocs de l’autor:

http://excursionsapeu.com/

http://aleixcolonia.com/

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *