Dimarts, Març 31, 2020
Home > Llibres > ELS AMANTS DE LA RAMBLA DEL CELLER

ELS AMANTS DE LA RAMBLA DEL CELLER

Llibre Víctor Alexandre

ELS AMANTS DE LA RAMBLA DEL CELLER

de Víctor Alexandre

Editorial Meteora

339 pàgines

llibres Aleix Font

El llibre ens explica la vida d’una  parella de noranta anys passegen per la Rambla del Celler de Sant Cugat del Vallès.  Els temps de la República, la guerra, la repressió ferotge dels feixistes, l’estada a la presó, els afusellaments diaris etc. I també unes persones que feien el que podien per ajudar-ne d’altres, a vegades poca cosa que era molt, a vegades s’hi jugaven la vida per algú que ni coneixien. És un llibre ben escrit, agradable de llegir, un llibre carregat d’història real, de la nostra, del que va passar i que encara no deixen explicar. A mi m’ha agradat molt i el recomano a tothom, inclús als fanàtics de la “unidad”, perquè sàpiguen en quin costat de la història estan situats, perquè siguin una mica conscients d’allò que potser un dia els preguntaran els seus fills.

Llibre Aleix Font

Al llibre hi surten molts personatges, molts de coneguts, d’altres inventats. I tal com passa a Forrest Gump també els nostres personatges tenen accés als éssers mitològics que han vestit el segle XX,  i no és tan estrany. Si d’aquí uns anys escriguessin la història d’aquests anys tan importants que ens ha tocat viure, potser algú se sorprendrà si expliquem que vam conèixer, vam parlar i ens vam manifestar amb el President Puigdemont, amb en Jonqueres o amb Carme Forcadell, per exemple. Jo, que sóc un de tants, he tingut l’honor de parlar amb personatges de la talla de Lluís Maria Xirinacs, Jordi Pujol, Daniel Cardona, Jaume Martínez, Raimon Carrasco, els dos Benets, etc.

Llibre Víctor Alexandre

Víctor Alexandre té un relat fàcil i amè, explica històries dures i tendres que semblen contes de les mil i una nits, i després els enllaça amb les altres i al final, algunes d’elles coincideixen a la Rambla del Celler en aquelles tertúlies de tarda, d’abans d’anar a sopar.

 

Llegiu aquest llibre i estic segur que quan acabeu en buscareu d’altres d’aquest mateix autor. Si més no és el que jo faré, tan aviat com passi aquest mes d’agost i recomenci la vida laboral.

 

Aleix Font

20 d’agost de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *